Після запуску нової функції «Instagram Map», що дозволяє користувачам у США ділитися своїм активним місцезнаходженням і знаходити контент, прив’язаний до локації, глава Instagram Адам Моссері повинен заспокоїти користувачів, що їхнє місцезнаходження видно лише тим, хто вирішив його поділити. Хоча Meta зазначила, що обмін місцезнаходженням за замовчуванням вимкнено, у соціальних мережах з’явилися публікації, які неправильно стверджують, що функція включена автоматично.
“Ми перевіряємо всі деталі, але, здається, люди в основному плутаються і думають, що якщо вони бачать себе на карті, то й інші можуть їх бачити,» — написав Моссері в одному з постів. “Проте ми продовжуємо перевіряти всі дані, щоб впевнитися, що ніхто не ділиться місцезнаходженням без явної згоди, що, до речі, вимагає подвійної згоди (ми просимо вас підтвердити після того, як ви скажете, що хочете поділитися).”
Моссері також зауважив, що деякі користувачі “плутані” стосовно роботи цієї функції. Наприклад, вони заходять у функцію і бачать картину з місцезнаходженнями інших користувачів, оскільки функція автоматично підтягує геотеги з нещодавно опублікованих Stories або Reels, в яких є прив’язане місцезнаходження.
Якщо ви активуєте своє місцезнаходження на Instagram Map, ваше місце оновлюватиметься лише коли ви відкриваєте додаток або маєте його у фоновому режимі, що означає, що він не надає постійні, реальні оновлення місцезнаходження. Це відрізняється від Snap Map, який дозволяє користувачам вибирати, чи їхнє місцезнаходження оновлюється лише під час відкриття додатка або в реальному часі.
Для тих, хто хоче впевнитися, що їхнє місцезнаходження вимкнене на Instagram Map, наведемо кроки далі.
Як отримати доступ до Instagram Map
Щоб отримати доступ до нової функції, потрібно перейти на вашу сторінку прямих повідомлень (DM) та натиснути нову опцію «Карта» у верхній частині. Якщо ви вперше відкриваєте функцію, ви, ймовірно, побачите спливаюче повідомлення про нову картографічну опцію.
У спливаючому вікні буде вказано, що ніхто не може бачити ваше місцезнаходження, поки ви не поділитеся ним, і що ви можете змінити свої налаштування в будь-який час.
Як налаштувати переваги обміну місцезнаходженням
Під час першого відкриття карти, ви побачите сторінку з написом “Хто може бачити ваше місцезнаходження.” Звідси ви можете вибрати, чи хочете поділитися ним з друзями (підписниками, яких ви підписуєте назад), списком близьких друзів, обраними користувачами або ні з ким.
Щоб змінити свої налаштування, вам потрібно натиснути на ваш профіль, вибрати опцію налаштувань у верхньому правому куті, вибрати “Story, live та локація”, а потім натиснути кнопку “Обмін місцезнаходженням”. Тут ви зможете змінити свої налаштування.
Зауважте, що якщо у вас вимкнено обмін місцезнаходженням, інші все ще можуть ділитися своїм місцезнаходженням з вами, що означає, що ви зможете бачити їх на карті.
Як користуватися Instagram Map
Коли ви відкриєте додаток, ви побачите місця друзів, які поділилися своїм місцезнаходженням. Ви також побачите контент у форматі Stories і Reels, прив’язаний до локації, від людей, яких ви підписані.
Наприклад, якщо ваш друг відвідав поблизький музичний фестиваль і опублікував історію в той час, це з’явиться на карті. Аналогічно, якщо творець, за яким ви стежите, публікує ролик про новий ресторан у вашому місті, ви зможете знайти його на Instagram Map.
Ви також зможете бачити контент, прив’язаний до локації, на карті навіть якщо ваше місцезнаходження вимкнене.
Крім того, ви можете залишати короткі, тимчасові повідомлення або “Записки” на карті, щоб інші могли їх бачити. Instagram Notes — це короткі повідомлення, які наразі з’являються на верхній частині вашої стрічки прямих повідомлень, але з запуском Instagram Map ви тепер побачите ці пости на карті, якщо вони поділені з прив’язкою до локації.